Семинар ЈеРТех-а

Поштоване колегинице и колеге,

Срдачно Вас позивамо да присуствујете предавању „Активности Националног Центра за дигитализицију“ које ће у оквиру Семинара Друштва за језичке ресурсе и технологије одржати професор Ненад Митић са Математичког факултета Универзитета у Београду.

Семинар ће бити одржан у понедељак, 25. децембра са почетком у 18.15 часова, у свечаној сали број 167 Рударско-геолошког факултета (Ђушина 7).

Сажетак предавања:

Национални центар за дигитализацију (НЦД) је формиран 2002. године са циљем да обезбеди коородинацију рада и протока идеја међу установама које се баве дигитализацијом, праћење светских стандарда и пројектовање одговарајућих стандарда на нивоу наше државе за дигитализацију, стручну обраду, чување и презентацију националног културно-научног наслеђа, усаглашавање стратегије и приоритета пројеката дигитализације, као и започињање процеса дигитализације националне баштине, истрајавање у његовом спровођењу и благовремена припрема планова миграције већ дигитализованих података у случају појаве нових технологија. На семинару ће бити дат приказ активности НЦД-а, како тренутних тако и у протеклом периоду, које су усмерене ка испуњавања постављених циљева.

Name of author

Name: stasa

replique montre suisse replique montres de luxe
Fussball hallenschuhe detské kopačky voetbalschoenen sale fotbollsskor webshop Scarpe calcio scontate chaussure de football pas cher billige fotballsko på nett på Fotbalove Dresy futbalove dresy na predaj billige fotballdrakter maglie calcio online maillot de foot personnalisé billige fodboldtrøjer replica uhren kaufen fussball trikots kaufen koszulki nba sklep køb billige nba trøjer