Seminar JeRTeh-a

Poštovane koleginice i kolege,

Srdačno Vas pozivamo da prisustvujete predavanju “Aktivnosti Nacionalnog Centra za digitaliziciju” koje će u okviru Seminara Društva za jezičke resurse i tehnologije održati profesor Nenad Mitić sa Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Seminar će biti održan u ponedeljak, 25. decembra sa početkom u 18.15 časova, u svečanoj sali broj 167 Rudarsko-geološkog fakulteta (Đušina 7).

Sažetak predavanja:

Nacionalni centar za digitalizaciju (NCD) je formiran 2002. godine sa ciljem da obezbedi koorodinaciju rada i protoka ideja među ustanovama koje se bave digitalizacijom, praćenje svetskih standarda i projektovanje odgovarajućih standarda na nivou naše države za digitalizaciju, stručnu obradu, čuvanje i prezentaciju nacionalnog kulturno-naučnog nasleđa, usaglašavanje strategije i prioriteta projekata digitalizacije, kao i započinjanje procesa digitalizacije nacionalne baštine, istrajavanje u njegovom sprovođenju i blagovremena priprema planova migracije već digitalizovanih podataka u slučaju pojave novih tehnologija. Na seminaru će biti dat prikaz aktivnosti NCD-a, kako trenutnih tako i u proteklom periodu, koje su usmerene ka ispunjavanja postavljenih ciljeva.

Name of author

Name: stasa

replique montre suisse replique montres de luxe
Fussball hallenschuhe detské kopačky voetbalschoenen sale fotbollsskor webshop Scarpe calcio scontate chaussure de football pas cher billige fotballsko på nett på Fotbalove Dresy futbalove dresy na predaj billige fotballdrakter maglie calcio online maillot de foot personnalisé billige fodboldtrøjer replica uhren kaufen fussball trikots kaufen koszulki nba sklep køb billige nba trøjer