Семинар ЈеРТех-а

Срдачно Вас позивамо да присутвујете наредном састанку Семинара Друштва за језичке ресурсе и технологије на коме ће проф. Душко Витас са Математичког факултета говорити на тему „Дигитална хуманистика у Србији„.

Састанак ће се одржати у четвртак, 19. 11. 2015. са почетком у 18 часова у сали 718 на 4. спрату Математичког факултета.

Сажетак теме:

Дигитална хуманистика је добила замах са интензивирањем процеса дигитализације докумената. Премда дигитализовани документ (сканиран и OCR-ован) представља значајан допринос очувању и ширењу објеката културног наслеђа, он је (у информатичком смислу) тек сирова грађа за истраживаче са подручја хуманистичких наука. За ову популацију, користан извор информација представља тек дигитализовани докуменат трансформисан у текст, који је опремљен информацијама о његовој структури и језичким објектима у њему. У том светлу, како би информатичари стекли представу о ширини и тежини ових задатака, на овом састанку семинара ће колеге из различитих области хуманистике изложити своја искуства, резултате, а пре свега, потребе, за језичким дигиталним ресурсима.

У разговору учествују проф. Душко Витас са Математичког факултета, проф. Биљана Дојчиновић и проф. Цветана Крстев са Филолошког факултета, Теодора Вуковић из Балканолошког института САНУ и проф. Војин Недељковић са Филозофског факултета. 

Name of author

Name: admin

replique montre suisse replique montres de luxe
Fussball hallenschuhe detské kopačky voetbalschoenen sale fotbollsskor webshop Scarpe calcio scontate chaussure de football pas cher billige fotballsko på nett på Fotbalove Dresy futbalove dresy na predaj billige fotballdrakter maglie calcio online maillot de foot personnalisé billige fodboldtrøjer replica uhren kaufen fussball trikots kaufen koszulki nba sklep køb billige nba trøjer